Thursday, July 23, 2009

Mee Goreng Masak LipasGerun je bunyi menu ni. Itu yang terjadi pada aku petang tadi. Selepas menjemput dua anak dari sekolah langsung singgah ke sebuah gerai makan di sekitar laluan tepi pantai Dungun.

Anak-anak order nasi dagang, aku order mee goreng. Tambahan keropok lekor dan popia sebagai desert tambahan.

Bagai orang mengantuk disorong bantal, perut lapar berdondang sayang, kami makan dengan enak. Setelah separuh pinggan mee goreng aku habiskan, tetiba ternampak satu makhluk dicelah mee.

Belek punya belek terbaring seekor lipas kecil seronok 'lepak' baring didalamnya. Terus aku stop makan. Kontrol mental.Nasib baik makhluk tu tak terkunyah oleh aku. Tak boleh nak dibayangkan bagaimana rasa pahit dan crispy nya lipas tu. Kakinya pasti rangup. Huahuahua...

Tapi tanaklah aku salahkan si penjual kerana aku bersangka baik, lipas tu sendiri terjun bunuh diri dalam kuali. Disamping itu aspek kebersihan pengusaha gerai tersebut mesti utamakan.

Aku berbisik memberitahu dalam pinggan aku ada lipas. Panik muka cik kak tu.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET