Sunday, June 28, 2009

Tuanku Mizan Memang Berjiwa Rakyat

Bukan setakat baginda Yang Dipetuan Agong Tuanku Mizan sahaja yang mendampingi rakyat malah anak-anak baginda juga sedari kecil telah diajar dengan sikap mesra rakyat.


3 anakanda Tuanku Mizan sertai larian

KUALA LUMPUR: Tiga anakanda Yang di-Pertuan Agong hari ini adalah di antara 500 peserta yang menyertai larian "Kids Dash", program sampingan dalam kejohanan sulung Standard Chartered KL Marathon 2009 di Dataran Merdeka di sini, hari ini.

Puteri sulung Tuanku Mizan Zainal Abidin, Tengku Nadhirah Zahrah, 12, mengambil bahagian dalam kategori 3 kilometer (km) dan dua lagi anakanda baginda, Tengku Muhammad Mua'az, 8, dan adindanya, Tengku Fatimatuz Zahra', 7, mengambil bahagian dalam kategori 950 meter yang disertai lebih 500 orang kanak-kanak pelbagai bangsa.

Tengku Nadhirah Zahrah yang berbaju T merah dan berseluar trek hitam, bersama-sama kedua adindanya yang berbaju T putih dan berseluar trek hitam serta bertopi kelihatan begitu bersemangat dan tidak sabar untuk memulakan larian.


0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET