Thursday, June 25, 2009

ICG Ambik Modal Najib

Beberapa tahun lalu ada seorang pemimpin melayu negara kita yang lancang mulutnya menyatakan sekolah pondok di Kelantan sebagai tempat melatih militan? Sewaktu itu manusia tersebut sedang menyandang jawatan sebagai Menteri Pendidikan.


Akibat keengganan pihak sekolah pondok atau sekolah agama rakyat di Kelantan untuk berdaftar dan bekerjasama dengan pihak kementerian maka beliau dalam emo mengeluarkan kenyataan bahlol tersebut.

Terkesan dengan ucapan si bahlol, selang beberapa hari kemudian George Bush pula menuduh Malaysia sebagai pusat melatih pengganas. Melenting sawan Malaysia bila dihemburkan tuduhan sedemikian oleh laknatullah Bush walhal orang kita sendiri yang pada awalnya membuat publisiti murahan.

Setelah sekian lama isu berkenaan didiamkan, kini ada pulak pihak yang cuba mengeruhkan semula keadaan di rantau Selatan Thai. ICG cuba memasukkan jarum halus memainkan isu pondok dan militan sebagaim membangkitkan sentimen anti-Islam.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET