Wednesday, October 7, 2009

Jika Camni Geng BENDERA Pun Boleh Menang

Gawat!! Gawat!! Survival politik punya pasal, Umno sanggup menggadai intergriti Angkatan Tentera Malaysia pula. Tentera sedang diajar menerima rasuah. Selagi tak lenyap Umno dari mukabumi selagi itulah rasuah di negara kita semakin subur.


Giliran tentera pula disuap RM300 sorang sebagaimana didedahkan oleh Brigadier Jeneral (B) Arshad. Umno sudah takde opsyen lain untuk menjamin kemenangannya di Bagan Pinang selain mengharapkan 100% kepada bantuan 'talian hayat' ini. Mungkin ia mendapat persetujuan dan mandat dari Najib sendiri memandangkan Najib juga kekal di Parlimen Pekan atas ihsan 'talian hayat' undi pos.

Sekiranya orang Umno faham apa yang diperingatkan oleh CheDet tentu mereka jelek nak undi Isa Samad. Kata CheDet si pemakan rasuah ibarat pemakan babi dan perbuatan itu jijik serta haram menurut Islam. Maknanya semua pihak yang terlibat dengan rasuah tersebut samalah sama-sama makan babi. Isa Samad siapa? Tokei Babi ke?

TELUK KEMANG – Selepas gagal menafikan dakwaan awam melibatkan tentera dalam kancah politik, Menteri Pertahanan, Datuk Dr. Ahmad Zahid Hamidi kini di tuduh mengheret tentera bergelumang dalam politik wang pula.

Pendedahan eksklusif tersebut dibuat oleh Brigadier Jeneral (B) Arshad melalui tulisan terbaru dalam blognya yang mengesahkan tentera kini bukan sahaja dilibatkan dengan agenda politik.

Arshad, 66, mula merasa curiga tentang kad jemputan Perayaan Ulangtahun Regimen Amor Ke 2 yang diadakan di Kem Sunggala, Port Dickson, dekat sini pada 5 Oktober lalu.

Beliau mempersoalkan mengapa satu sambutan peringkat regimen perlu dihadiri oleh ‘orang-orang berpangkat dan kenamaan’ termasuk Menteri-menteri UMNO dari Kuala Lumpur?

”Adakah orang-orang yang berpangkat tinggi dengan ‘paku-paku’ di bahu kini mengikut rentak irama tarian Menteri-menteri UMNO?,”soal beliau

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET