Wednesday, October 21, 2009

Badut Brahim Main Acah-acah

Ibarat kata pepatah ini aku 'modify' sendiri iaitu bagai badut pulang ke sarkis, begitu jua kemungkinan besar nasib Ibrahim Ali. Setelah bertahun keluar serta mengasingkan diri dari kelompok sarkis @ Umno kini terbuka semula hatinya untuk menonjolkan kembali kehebatan persembahannya dihadapan gerombolan baru sarkis.

Pun begitu tiadalah dia menunjukkan kesungguhan untuk masuk ke gelanggang sarkis, mungkin taktik jual mahal perlu digunakan agar tiadalah nanti orang mengatakan dia membina kembali jambatan yang telah dibakar atau lebih teruknya ibarat menjilat kahak yang diludah. Geli geleman.

Tambahan pula bersandarkan kepada keputusan daari Perhimpunan Agong Umno minggu lepas, Umno memberi alasan bahawa dasar keterbukaan yang akan diamalkan oleh Umno akan memberi ruang semula untuk muka-muka 'wanted' bersama dengan Umno.

Sudah pasti muka 'wanted' berkenaan nanti akan dijadikan barua barisan depan bagi mendepani ancaman dan serangan pembangkang. Jika mereka undur pasti tembelang sejarah silam akan dibongkar, nak taknak mereka mesti hadapi pembangkang hingga ke titisan peluh yang terakhir.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET