Thursday, October 29, 2009

BN Yang Goncang Tapi PR Goyah?

Mungkin ditakdirkan Tuhan sebegitu. Pelik wal hairan. Bila BN bermasaalah dilanda huru-hara kenapa mesti PR ikut sama merana? Mengapa tidak BN sahaja kelopongan menangani kehancuran barisan mereka. Dalam keadaan selesa bagi PR mendepani persoalan rakyat tentang kesediaan dan keupayaan PR membentuk sebuah kerajaan berwibawa, sebuah kerajaan berkebajikan, sebuah kerajaan prihatin, tiba-tiba PR juga terkena tempias aura reput BN.


Mengapa ketenangan serta keukhwahan Pas tetiba tergugat hasil keras mulut segelintir pimpinan atasan Pas sendiri? Mengapa mereka bertindak sedemikian? Masihkah si'mastermind' pertemuan dalam kelambu isu UG dulu aktif lagi? Apakah beliau terusan menyucuk pimpinan Pas yang cenderung kepada UG melakukan itu dan ini demi mengekalkan rejim Umno? Banyak lagi persoalan yang tiada upaya aku utarakan di sini.

Masalah PKR pulak malas aku nak ulas. Pandai-pandai la.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET