Monday, April 6, 2009

Umno Beli 400 Helai Baju PAS For All - siasahdaily

BUKIT GANTANG, 6 April: Bilik gerakan PAS Bukit Gantang mengesan Umno telah membeli 400 helai baju-T yang bertulis "PAS for All" di belakang dan hadapan baju tersebut.

Perbuatan ini didakwa dilakukan oleh ahli Umno dari negeri Pahang untuk menyamar dan ditempatkan di bahagian penyediaan makanan markas PAS.

Langkah ini dibuat supaya makanan yang disediakan keracunan dan petugas yang bertugas akan gagal melaksanakan tugasnya dengan sempurna akibat terkena racun dalam makanan itu seperti cirik-birit dan tidak sihat.

Demikian beritahu Ketua Pengarah Jabatan Pilihan raya PAS Pusat Pusat, Datuk Mustafa Ali kepada pemberita dalam sidang medianya di Markaz PAS negeri, di Air Kuning.

Bukan setakat itu, petugas Umno dan BN juga telah memukul seorang petugas PAS di Kampong Jaha, Matang, katanya.

Mangsa, Mohd Azmi Mohd Zin dikatakan dipukul oleh petugas Umno/Bn apabila Azmi dikatakan mahu melaporkan kepada pemantau Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengenai bendera yang dipamerkan tidak mengikut peraturan selain banner-banner yang diletakkan tidak ada kena mengena dengan parti yang bertanding.

Apabila ahli Umno mendapat tahu bahawa mangsa adalah petugas PAS, ahli-ahli Umno bertindak kasar dengan memukul mangsa di hadapan pemantau SPR.

Dalam sidang media yang sama, Pengarah Operasi pilihan raya kecil ini, Asmuni Awi mendedahkan Umno telah menghantar skuad untuk merosakkan poster Barisan Nasional (BN) dan menuduh ahli-ahli PAS yang melakukannya.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET