Wednesday, April 8, 2009

TIDAK SALAH BUKAN ISLAM GUNA DALIL AL-QURAN

Kuala Terengganu – Tidak menjadi sebarang kesalahan kepada orang bukan Islam untuk berhujah menggunakan dalil-dalil al-Quran, kata Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu, Azman Shapawi Abdul Rani. 

Beliau berkata pihaknya tidak sesekali menganggap ia sesuatu yang asing memandangkan perkara sedemikian berlaku di negara-negara Timur Tengah. 

“Mungkin di Malaysia satu benda yang baru apabila orang bukan Islam baca al-Quran tetapi ini berlaku di negara-negara seperti Mesir, Yaman dan Syiria. Bagaimanapun, pendekatan menggunakan al-Quran itu mesti betul,” katanya, yang di petik Sinar Harian semalam.
 

Berhubung isu bekas Exco Kerajaan Negeri Perak, Nga Ko Ming yang menggunakan ayat al-Quran dalam ceramahnya baru-baru ini, Azman Shapawi turut menegaskan bahawa al-Quran tidak boleh digunakan sewenang-wenangnya.
 

Bagaimanapun, pihaknya tidak menuduh Ko Ming mempersendakan al-Quran sebaliknya akan memberi pandangan terhadap rakan mereka itu dan percaya ia sengaja diperbesarkan untuk menimbulkan isu dalam kempen pilihan raya.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET