Saturday, April 11, 2009

Langkah awal Muhyiddin takserupa bikin

Para pelajar IPT dilarang keras dari terlibat dengan mana-mana parti politik. AUKU dijadikan landasan untuk menyekat, menghalang keterlibatan pelajar. Umno memang cakap tak serupa bikin. Yang terkini Muhyiddin Timbalan PM pun buat-buat lupa peraturan yang telah digariskan oleh para pemimpin Umno sebelumnya.


"Harap ini tidak merupakan satu trend tetapi ia nampak seperti itu. Sebab itu kita berhadapan dengan satu senario yang agak serius dan justeru proses pembaharuan harus dilaksanakan secepat mungkin," katanya ketika berucap pada majlis bersama petugas Umno dan Penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini malam Jumaat.

Majlis bermuhasabah dan memperingati kekalahan Umno di Bukit Gantang sewajarnya diadakan di tempat yang sepatutnya bukan dengan cara mengadu domba dan meluahkan kesedihan di depan para pelajar Universiti. Teman ingat bolehlah dijadikan Muhyiddin sebagai tempat bergantung tapi rupa-rupanya 2 X 5 saja.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET