Wednesday, April 22, 2009

Memang Keliru Yang Mana Satu Sahih

Kepala berita sebagaimana yang dilaporkan  oleh Berita Hairan seperti masalah berikut ;


KUALA LUMPUR: Lebih 600 syarikat kontraktor menghadapi risiko gulung tikar ekoran tindakan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) membekukan projek penggantian paip lama dan paip komunikasi bernilai RM2.6 bilion. 

Ahli Jawatankuasa Persatuan Kontraktor Air Selangor, Ang Chin Hann, berkata antara 20,000 dan 30,000 orang mungkin kehilangan pekerjaan kerana majikan dalam sektor berkaitan tidak lagi mampu untuk menggaji mereka. 

Bercakap kepada pemberita hari ini, beliau berkata bahawa setelah enam bulan projek itu ditangguhkan, tiba-tiba Syabas mengumumkan ianya dibekukan tanpa sebarang notis kepada kontraktor terbabit.


Aku merasa turut bersimpati dengan nasib mereka tatkala kegawatan ekonomi semakin meruncing sekarang ini. Tapi diakhir berita yang sama dilaporkan pula kenyataan dari MB Selangor Tan Sri Khalid iaitu ;

Di SHAH ALAM, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata projek yang dibekukan itu bernilai RM300 juta dan bukannya RM2.6 bilion, kerana menurut beliau, Syabas telahpun melaksanakan projek itu bernilai RM2.3 bilion. 

"Jadi kenyataan Syabas tidaklah berapa tepat," katanya. - Bernama


Rupa-rupanya Kontraktor Air Selangor dah baham berbilion projek menaiktaraf air di Selangor, jadi apa kejadahnya melahirkan rasa sedih dan mengharapkan lagi simpati pada nasib mereka yang sudah kaya raya. Berlambak lagi orang susah yang catu makan. Berita Hairan pun ambil kesempatan menipu dengan mendahulukan laporan tipudaya dan memperkecilkan kebenaran.


0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET