Wednesday, April 29, 2009

Aura Kelate Turun Ganung

Setelah Deris memegang tampuk pemerintahan negeri menggantikan Tuan Guru Haji Hadi, beliau telah mengambil beberapa tindakan drastik untuk mengekang bekas kesan peninggalan Kerajaan Pas waktu itu. 


Antaranya yang tersohor ialah membatalkan pemberian tanah oleh kerajaan sebelumnya (lebih kurang 50,000 lot), merampas tanah dan merobohkan rumah rakyat serta merebahkan masjid di Bujal.

Kerajaan zalim takkan kekal dimercunya, pasti akan huru-hara, pecah punah, retak belah, cuma bergantung pada keadaan dan masa samada cepat atau lambat. Tanda-tanda kehancuran Umno Ganu sepertimana dialami sekian lama oleh Umno Kelate mula menampakkan kesan.

Kini semakin jelas 'kusta' yang cuba disembunyikan oleh Abg Mad dan konco-konconya semakin menjalar keseluruh negeri. Sakit tak terperi Abg Mad untuk mendepani masalah tatkala berhadapan dengan 'sedara' sendiri, lebih payah dari menentang musuh tradisi. 

Malang sungguh Abg Mad tatkala menduduki kerusi MB kerna terpaksa menggalas segala permasalahan yang direkacipta oleh Deris. Deris cuba menutup kepincangannya lantas segala kesalahan dituding pada Abg Mad. Puas sudah Pok Rosli, ayam tambatan Abg Mad, cuba berdekar dengan pelbagai langkah dan jurus tapi terpelehok jua tersepak kaki sendiri.

Kini rakyat menghitung hari untuk melihat pergolakan yang lebih parah terhadap Umno Ganu, tambah-tambah lagi ada 'orang luar' yang cuba nak tunjuk pandai. Dia tak kenal lagi siapa Abg Mad Kijal. Apakah percaturan Umno Pusat menghadirkan 'orang luar' mengepalai Umno Ganu akan memberikan suatu keajaiban...?

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET