Monday, August 3, 2009

Tak Padan Dgn Lembik: Zalim & Ganas

KUALA TERENGGANU – Arahan Menteri Dalam Negeri Hishamudin Hussein kepada Polis DiRaja Malaysia (PDRM) telah dikesan sejak minggu lalu.

Sumber dalaman memberitahu Buletin Online, arahan tersebut memperincikan supaya Demonstrasi Anti ISA yang dianjurkan Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) 1 Ogos semalam. Tidak dilihat ‘besar’.

Katanya kontingen polis negeri-negeri diarahkan supaya membuat sekatan-sekatan jalanraya dinegeri masing-masing bagi memastikan orang ramai yang ingin menyertai demonstrasi, tidak dibenarkan hadir.

Kata sumber itu, sekiranya Demonstrasi secara aman dibenarkan, pastinya demonstrasi tersebut berjaya mengumpulkan lebih 50,000 orang.

”Polis tidak akan bertindak tanpa arahan,”katanya menerangkan bagaimana tindakan melampau polis semalam adalah semuanya arahan dari Hishamuddin.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET