Monday, August 3, 2009

Ingatlah: Di Neraka Penzalim Diseret Lagi Teruk

Cara polis tersebut cekau baju dan heret seolah melepaskan geram dan benci terhadap aktivis. Kekasaran disalahgunakan dengan sewenang-wenangnya. Sebagaimana laporan BuletinOnline bahawa kekasaran polis dan FRU adalah dengan keizinan. Angkara siapa? Semestinya Menteri Dalam Negeri.


Jangan kamu wahai polis dan FRU tenggelam dalam keseronokan menzalimi rakyat yang tak berdaya. Pasti sampai masanya giliran kamu si zalim akan dilaknat dan diseret dengan lebih dahsyat oleh 'polis' neraka.

Hadith :
“Daripada Aishah r.a. katanya, aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda dalam rumahku ini, “ Ya Allah, sesiapa yang mentadbir sesuatu urusan pemerintahan umatku, kemudian ia melakukan kezaliman ke atas mereka, maka kembalikan kezaliman itu ke atas mereka. Sesiapa yang mentadbir sesuatu urusan pemerintahan umatku, dengan menunjukkan kasih sayang kepada mereka, maka kasihilah orang tersebut”.
Riwayat Muslim

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET