Saturday, May 23, 2009

Umno Kebuloq Ropanya

Menggigit jari Umno bila Najib dalam nada sumbang memaklumkan penarikan diri dari PRK Penanti tempohari. Pastinya adalah yang mandi tak basah, gigi tak gosok, tapi makan sampai empat lima pinggan macam hantu raya, kebuloq bebeno la tu tak dapat nak beraksi kat Penanti.


Kini kerinduan yang hampir membawa kepada kesawanan mereka pasti akan terubat jua, tatkala Muhyidin the gurkha, ibarat sepantas biawak menyambar ayam mengisytiharkan bahawa Umno akan bertanding di Manik Urai. 

Sedangkan kubur arwah PakSu Wei masih merah lagi, SPR pun belum sempat nak pakai seluar, Najib dan Muhyidin tanpa berlengah terus buka langkah. Semoga jurus itu langkah sumbang seribu.

Rupa-rupanya gurindam episod sedih di Penanti akan mereka terjemahkan di Manik Urai. Berbekalkan modal Pengerusi Perhubungan yang baru iaitu Tok Pa dan rekod pernah kalah Pas pada tahun 2004 maka Umno konfiden untuk menyingkirkan Pas kali ini.

Mana perginya seruan kebajikan Najib supaya tidak membazirkan wang rakyat di PRK? Umno tak habis-habis dengan retoriknya. Hari ni bercerita pasal kebajikan, sehari kemudian bercakap tentang matlamat melakukan pembaziran. 

Jika 2-3 alasan di Penanti demi menyelamatkan maruah Najib, apakah di Manik Urai maruah najib tidak terbarai?

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET