Monday, January 18, 2010

KINI IC UNTUK PTI INDIA?

Saudara Pengarang,

PERLUKAH kita Undi lagi Barisan Nasional (BN) pada Pilihanraya Umum Ke-13 nanti kerana selagi BN berkuasa di Malaysia ini selagi itulah Mykad diberikan kepada Pendatang Tanpa Izin (PTI).

Jika melihat kepada statistik pilihanraya lalu, BN sudah kalah di Semenanjung Malaysia dan hanya diselamatkan oleh para pengundi di Sabah dan Sarawak yang tersilap percaya kepada janji muluk pemimpin BN; sehingga Sabah dan Sarawak digelar Fixed Deposit.

Oleh yang sedemikian, rakyat Sabah dan Sarawak harus ‘BERSATU’ menumbangkan BN kerana setahun lalu 50,000 orang dari negara China disahkan ‘HILANG’ di Negara Malaysia.

Persoalan yang memeningkan kepala kita, di mana dan ke manakah mereka?

Kelmarin Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib mendedahkan seramai 40,000 orang Warga India hilang di negara ini. Apakah mereka sudah membeli Mykad Malaysia dengan harga RM10,000 setiap satu di JPN Petaling Jaya?

Najib sewajarnya mengarahkan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussien berjaga malam untuk menyelesaikan isu ini melainkan UMNO atau BN terlibat mencipta satu lagi X-Files?

Sekiranya rakyat Sabah tidak bersatu memerangi isu IC Palsu ini, maka Pakatan Rakyat jangan bermimpi di siang hari untuk menawan kawasan parlimen dan dewan undangan negeri di Pantai Timur kerana hampir 90 peratus pengundi di sana adalah ‘Pengundi Untuk Disewa’ melalui pemberian Mykad; yang tidak mungkin memberikan undai kepada pembangkang!

Mungkin Pakatan Rakyat harus menunggu sehingga Generasi ke 12, barulah mungkin mereka akan memberikan undi kepada Pembangkang.

Salam Hormat daripada,

BUGIS SULUK TEMPATAN

sumber:- sabahkini

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET