Saturday, January 2, 2010

BN Pun Nak Tukar Logo?

Wakakaka... lain macam je bunyi nya. Baru jengah tingkap 2010 UBN dah kecut teloq. Acapkali UBN cuba tiru atau ikut rentak Pas/PR, kini nak ikut lagi. Koman la sebuah kerajaan yang gah paling lama memerintah kata deme cadang nak tukar logo. Kenapa? Sebab dacing karat biru sangatlah tu. Tak boleh nak imbang lagi. Sat lagi patah sana putus sini. Dacing dokrokcettong!!!


Atau depa jeles dengan logo baru Pakatan Rakyat? Cantik kot logo baru Pakatan Rakyat. Tapi sekali imbas aku nengok logo PR ni macam ada iras-iras bendera Hong Kong ke Taiwan lak, aku lupa lah... hahaha...

Elok jugak kalau UBN tukar logo depa. Pasal aku rasa ada manusia yang muntah-muntah nengok logo biru dacing. Alahan teruk. Kemam mulut. Nak kata mengandung tak juga sebab jantan tapi dia takleh tengok logo dacing biru, dia nak muntah.

Aku ada satu cadangan jugak nak 'propose' kat UBN. Apa kata korang 'modify' logo kat bawah ni menggantikan logo dacing sedia ada tu. Biar kena dengan selera.

Aku bukanlah zalim sangat menghodohkan UBN. Tapi korang fikir sendirilah. Kerajaan haramjadah UBN Perak sekarang bukan taraf lanun ke? Main rampas-rampas ni bukan cara lanun ke? Zambry tu pun rakyat Perak sendiri cop dia sebagai lanun of Pangkor Island. Apa nak kata?

Kerajaan Pusat tak reti nak henti jugak dari meloyar buruk rakyat. Lanun Pusat lagi bijak lagi lasat. Depa pusing sana belit sini last-last rakyat sembelit. Ramai lagi tak ngerti kenapa perlu RON95/97, GST, cukai insuran naik, mansuh insuran 3rd party, taarif api letrik nak semak, gula naik 20 sen dan macam-macamlah.

Tapi aku teramat-amat risau jika logo dacing hilang maka terkuburlah negara kerana selain UBN takde parti lain yang pandai memerintah (psssttt... itu kata golongan yang tak sedar diri nak mampuss). Selama 50 tahun rakyat dibodohkan dengan kerajaan itu UBN dan UBN itu kerajaan. Lenlain tu hamba suruhan belaka gamaknya.

Terror sungguh slogan UBN sehingga arwah Tok Mat Bulat menjiwainya sebagai Umno itu melayu dan melayu itu Umno. Jika lenyap Umno maka berterabur dan hilanglah melayu. Habis gitu kemana nak dibuangnya John Ambrose si ketua Umno Bahagian Penampang? Mamat tu dah la berbangsa lain yakni Kadazan malah beragama kristian pulak.

Sudah-sudahlah tu buang tabiat wahai UBN. Tahun 2010 ni berazamlah jadi baik. Cukuplah buat kerja jahat tipu melayu.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPR



Pesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET