Wednesday, February 24, 2010

Pengimbas Bogel Di Lapangan Terbang

Mintak-mintaklah kerajaan Malaysia tak jadi bodo dan penakut macam Amerika. Konon nak menghindari pengganas lolos atau bolos masuk ke negaranya, Amerika cipta macam-macam alat sebagai 'security priority'. Memang dasar orang Yahudi takut pada mati.

Kepenggunaan alat pengimbas bogel oleh Amerika di kebanyakan lapangan terbangnya amat memalukan kita umat Islam selain menjatuhkan maruah dan hak 'privacy' manusia. Apa tidaknya? Pengimbas berkenaan berupaya melondeh habis 'isi dalaman' tubuh badan kita jika melaluinya.

Melalui pengimbas berkenaan juga setiap bonjol dan bonggol pada tubuh badan manusia dapat diperhatikan dengan jelas. Kalau yang amin kotor mereka boleh agak cewek sifulan dan sifulan pakai bra saiz apa. Huhh... tak ke jatuh kemaluan kita tu?

Majlis Ulama Indonesia bantah guna pengimbas di lapangan terbang

JAKARTA, Feb 23 — Majlis Ulama Indonesia (MUI) menolak rancangan kerajaan untuk menggunakan kelengkapan pengimbas badan sepenuhnya di lapangan terbang negara itu dengan mendakwa ia melanggar hak asasi manusia dan undang-undang syariah.

“Jangan menggunakan (pengimbas) di Indonesia. Kami bukan negara paranoid atau negara penakut.

“Apa yang kami bimbang ialah menggunakan pengimbas melanggar hak asasi manusia dan digunakan sebagai alat permainan untuk menganiaya wanita,” kata Amindhan, pengerusi MUI kepada detik.com.

MUI juga bersetuju dengan bantahan Pope Benedict terhadap keputusan menggunakan pengimbas penuh.

“Ia melanggar hak asasi manusia. Jika hanya tulang sahaja kelihatan tidak mengapa, tetapi jika badan sepenuhnya maka ia akan menjadi satu mainan,” kata Amidhan sambil menambah tiada pengecualian dalam soal ini.

“Ia hanya boleh digunakan dalam situasi darurat berkaitan dengan keselamatan negara, dan hanya wanita yang seharusnya mengimbas kaum wanita dan lelaki mengimbas kaum lelaki,” katanya.

Amidhan berkata dia percaya bahawa Indonesia bukan negara yang berhadapan dengan darurat pada masa sekarang dan kakitangan keselamatan lapangan terbang masih boleh menggunakan kelengkapan lain.

“Selagi adanya alat lain, maka ia bukan situasi darurat,” katanya.

Kerajaan bercadang untuk menggunakan pengimbas Provision dikeluarkan Amerika Syarikat.

Kementerian Hal Ehwal Luar berkata pengimbas yang akan digunakan tidak akan mempamerkan “bahagian-bahagian sulit.”

Pengimbas itu sedang digunakan di lapangan terbang Kanada dan Perancis sebagai percubaan manakala di Indonesia ia akan digunakan untuk memeriksa penumpang yang menuju ke Amerika Syarikat.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET