Monday, November 23, 2009

Monsoon (Cup) Telah Tiba

Cuba tengok realiti ombak musim tengkujuh di Pantai Timur. Sewaktu sedang bersantai dipinggir pantai Teluk Lipat Dungun, aku berkesempatan ambil gambar video ombak yang telah seminggu membadai.


Aku duk rasa inilah musim sebenar yang sesuai untuk dijalankan festival Monsoon Cup. Dengan ombak menggila pastinya memberi cabaran tak terhitung kepada para pelayar professional selain menguji tahap kekebalan kapal layar yang dikatakan bernilai RM 1 juta sebuah itu. Apakah hentaman ombak tidak lut dengan badan kapal layar semahal ini?

Ini idak main waktu angin kembali tenang. Ejas la jadual tu. Realitinya depa semua pun penakut nak terjah ombak menggunung tu. Pastu mula la wat keje bodo i.e. sembahyang hajat mintak angin kuat... tak ker bengong tu. Siapa yang bengong. Fikirlah sendiri.

Baru Real beb..!!!

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET