Thursday, November 5, 2009

GOMO KELATE GOMO..!

Mutakhir ini keganasan penyokong bolasepak tempatan didalam stadium perlu ditangani dengan serius dan teliti. Rusuhan antara para penyokong Kelantan dan Perlis pada minggu lepas sehingga 2 orang cedera parah perlu diberi perhatian sewajarnya.

Pihak polis telah menyenaraikan 6 perkara yang diharamkan dibawa masuk ke dalam stadium pada perlawanan akhir Piala Malaysia nanti. Barangan tersebut adalah bahan letupan, senjata berbahaya, payung, topi keledar, botol dan tin minuman juga kiub ais serta wisel.

Langkah bijak dari pihak keselamatan sebagai 'prevention' dari tercetusnya pergaduhan antara penyokong. Tetapi satu benda yang tak termasuk dalam senarai haram ialah bendera parti. Kalau setakat bendera dacing aku rasa orang tak heran. Tapi jika dikibarkan bendera bulan dalam stadium mungkin ramai yang teruja, dan tak kurang juga yang trauma dengan kaler hijau akan muntah situler.

Semoga hendaknya para penyokong Kelantan dan simpatism Pantai Timur tidak membawa atau mengebarkan bendera bulan sepanjang perlawanan berjalan sepertimana saranan Tokguru. Utamakan semangat kesukanan.

Gomo Kelate Gomo...!!

6 barangan dilarang pada perlawanan akhir Piala Malaysia

KUALA LUMPUR 5 Nov. – Sebagai langkah keselamatan, Polis Kuala Lumpur menyenaraikan enam barang larangan yang tidak boleh dibawa masuk oleh penyokong bola sepak pada perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kelantan dan Negeri Sembilan di Stadium Nasional Bukit Jalil, Sabtu ini.

Enam barangan tersebut ialah bahan letupan, senjata berbahaya, payung, topi keledar, botol dan tin minuman, kiub ais serta wisel. – Utusan

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET