Thursday, August 19, 2010

Padan Muka Kau Buat Niaya Kat Binatang

Seekor lembu mengamuk dan melompat keluar gelanggang menyerbu ke tempat duduk penonton (bijak jugak lembu tu target dan lompat). Kejadian itu dilaporkan berlaku di Tafalla utara Sepanyol dalam satu pesta laga lembu. Seramai 30 orang diberitakan cedera.


Apalah nasib kau lembu duk kat negeri orang kapir masih di aniayakan atas nama hiburan dan perjudian. Mungkin juga atas nama warisan maka kerajaan mereka membenarkan. Memang kesian lembu-lembu dikerjakan sampai hilang nyawa. Paling zalim dalam pertunjukan matador. Kalau ada lagi peluang elok lembu lain sedar dan protes dengan mengamuk dalam pesta tiada perikemanusiaan yang lain pula.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET