Thursday, August 19, 2010

AbgMad Dok Berani Dengan Felda

Dewan Pemuda Pas Terengganu menggesa Kerajaan Negeri Terengganu bertindak tegas terhadap Felda yang dianggap membaham tanah rakyat Terengganu seluas 15,000 hektar serta mentekedarah $100,000 sebulan hasil dari tanah tersebut tanpa menampakkan sebarang pulangan untuk rakyat Terengganu. Ibarat kata Felda ni macam PARASIT lah setiap hari menghisap 'isi' dari bumi Terengganu.


Dalam diam rupanya dah berpuluh tahun sejak dari zaman TokPati Wan Mokhtar lagi Felda dah menjarah tanah tersebut. Kalau pokok pasti dah tinggal kulitnya sahaja kering layu... lama-lama boleh mamposs.

Persoalannya dalam hal berkenaan ada berani ke AbgMad nak sanggah Datuk Yusof Nor selaku Pengerusi Felda? AbgMad gedebe Kemaman nak gertak Yusof Nor orang Besut sekufu kuat MadDeris gedebe Besut? Mustahil kot. Amat mustahil. Ada pun AbgMad mengiau sekadar untuk menyedapkan atau mententeramkan hati para peneroka Felda di Terengganu khasnya konon Umno-BN-Apco mengambil kisah tentang masalah mereka.

Hakikatnya...?? Para peneroka tetap tangtu jugak.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET