Wednesday, March 24, 2010

Berapa Banyak Habuan Kau Dapat?$$$

Berkaitan kes ADUN Titi Tinggi, Yip Sun Onn menarik balik perletakan jawatannya hari ini telah menjadi teka-teki oleh ramai orang dan peminat politik. Apa-apa hal yang bergelora dan pecah pedal dikalangan BN dan komponennya sekarang senantiasa dipandang serong.

Pelik bin ajaib. Pada awal beria-ia Yip tutup kedai nak gulung tikar. Tak sempat habis sebatang rokok (kata orang asli) tetiba macam mayat dirasuk saka dia bangkit menyatakan tidak. Pada hemat aku si mata sepet ni nak pitih aje. Siapa tak jeles kalau dua tiga ekor yang melompat parti tu tadah guni pelahap jutaan ringgit tapi dia antara si gurkha BN cuma takat hidu bau je.

Ada la tu beberapa angka gamaknya...

Menjawab soalan, Yazid menegaskan bahawa Yip menarik balik peletakan jawatannya atas kehendaknya sendiri dan bukan kerana ada sebarang janji yang ditawarkan.

Si Yazid ni pulak apsal sesibuk tolong jawab bahawa Yip relahati berbuat demikian dan bukan sebab baham pitih? Nak cover line la tuh. Tapi Siapa yang tanya? Ada sesiapa tanya???

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET