Tuesday, March 20, 2012

Oh! Stadiumku..Habis Madu Sepah Di Curi Orang

Pada 31/01/2012, Berita Hairan melaporkan bahawa peralatan stadium bernilai RM50 juta telah hilang akibat kecurian. Antaranya pelbagai peralatan pendawaian elektrik, sistem elektronik dan kelengkapan lain termasuk 2 set janakuasa Stadium Sultan Mizan di Kompleks Sukan Gong Badak lesap.

Dah takde nilai ke Stadium tersebut? Sampai takde opsyen untuk memperketatkan kawalan keselamatan padanya dari anasir-anasir tangan panjang dan perompak. Itulah antara hasil kerja melepas batuk ditangga oleh lanun dan perompak umno-apco. Setelah habis madu dikedarah oleh lanun dan perompak umno-apco, sepahnya ditinggalkan sebagai habuan kepada lanun dan perompak jalanan.

Tersadai duit para pembayar cukai sebanyak RM250 juta ditengah paya Gong Badak. Belum diusik lagi dengan kerja-kerja baikpulih Stadium Sultan Mizan ni, heboh dah Mad Said mintak nak bina pulak Sekolah Sukan dengan kos RM25 juta. Tamak haloba sungguh puak lanun perompak umno-apco Trg. Hamman dan Qarun tunggu korang di neraka.0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

There was an error in this gadget

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET