Saturday, March 10, 2012

Antara Kelantan Dan Johor

Dalam sidang DUN Kelantan, Datuk Husam mengumumkan bahawa pihak Kerajaan Negeri akan membina sendiri melalui pihak swasta sebuah lebuhraya bertol dari kota Bahru ke Kuala Krai. Pastinya kerajaan Pusat membayangkan hanya 'perabih boreh' ajo jika projek tersebut dilaksanakan memandangkan umno-apco Kelantan pun sekadar 'hidup segan mati tak mahu'. Maka tiada pendekatan dibuat meski pun Kerajaan Negeri mengharapkan bajet pembinaan lebuhraya tersebut digazetkan dalam RMK-9 dan RMK-10. Orang Ganu cakap dok makan cekok.


Sebaliknya umno-apco melihat kerja menaiktaraf lebuhraya Pasir Gudang yang sedia ada sebagai 'priority' kerana umno-apco Johor dilihat semakin rapuh dan bakal hancur dalam PRU-13 nanti. Kemelut yang melanda batu jemala Muhyidin dan Ghani bagi mengatasi kejatuhan umno-apco di tanah tumpah darah umno itu.

Apa pun kita percaya janji-janji manis umno-apco itu menjelang PRU-13 ini hanyalah retorik semata bagi mengabui mata rakyat dengan niat membatalkan niat rakyat menumbangkan bn-umno-apco dalam PRU-13.

PGU 2012. ABU.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET