Saturday, August 27, 2011

Warga emas sumbang mahram selama 41 tahun

VIENNA 27 Ogos – Sebuah mahkamah Austria semalam mengarahkan seorang lelaki berusia 80 tahun ditahan kerana disyaki merogol dua anak perempuannya selama 41 tahun, dengan mengurung mereka di dalam rumahnya.

Menurut kenyataan mahkamah Ried im Innkreis, lelaki tersebut yang namanya dirahsiakan, akan ditahan sehingga 9 September depan sehingga polis selesai menjalankan siasatan terhadap dakwaan merogol, menyerang dan salah laku terhadap individu cacat atau kurang upaya.

Katanya, dia ditahan pada Khamis lalu kerana disyaki melakukan salah laku seksual dan fizikal terhadap dua anaknya, yang kini berumur 53 dan 45 tahun, sejak 1979 sehingga Mei tahun ini.

Bagaimanapun, lelaki terbabit menafikan tuduhan tersebut.

Menurut polis, kedua-dua wanita malang itu dipercayai mempunyai kecacatan mental, dan bapanya menghalang mereka berkomunikasi dengan orang luar dan menggunakan senjata untuk mengugut membunuh mereka. - AFP

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET