Sunday, January 1, 2012

PRU13 Guna Dakwat Kekal???

Pindaan atas peraturan penggunaan Dakwat Kekal akan siap menjelang Februari, bermakna PRU13 akan dilangsungkan pada bulan Mac, itulah yang terhangat dipasaran dan diperkatakan. Kita harap SPR benar-benar serius dengan isu ini dan tidak lagi menjadi keldai umno-apco sepertimana SPR membazir wang rakyat berjuta ringgit konon membeli dakwat kekal tetapi kemudian selang beberapa hari melemparnya ke dalam sungai Kelang sampai berkeladak.

Benarlah kata pemimpin bahawa "2012 adalah Tahun Berperang".

PGU 2012.

DAKWAT KEKAL: PINDAAN SIAP FEBRUARI

JAWATANKUASA terpilih untuk menambahbaik pilihan raya (PSC) hari ini mengumumkan, pindaan ke atas peraturan pilihan raya untuk mewajibkan penggunaan dakwat kekal akan disiapkan menjelang 1 Februari.

Pengumuman itu dibuat dalam satu mesyuarat jawatankuasa tersebut di bangunan parlimen hari ini, yang turut menyaksikan demonstrasi penggunaan dakwat kekal berkenaan.

Demonstrasi berkenaan dijalankan oleh pegawai Sapi uruhanjaya Pilihan Raya kepada anggota jawatankuasa berkenaan.

Dakwat berwarna gelap itu ditunjukkan oleh salah seorang anggota jawatankuasa berkenaan, Anthony Loke melalui satu rakaman foto beliau yang dimuatkan di laman Twitter.

Foto berkenaan menunjukkan dakwat yang telah disapukan di jari telunjuk kiri ahli parlimen Rasah itu. Individu yang enggan berbuat demikian tidak akan dibenarkan mengundi.

Dakwat yang akan kekal selama sekurang-kurangnya 48 jam itu merupakan salah satu daripada cadangan kepada PSC untuk mengelakkan undian berganda.

Menurut sumber PSC, sampel dakwat berknaan telahpun dihantar untuk ujian Jabatan Kimia Malaysia dan keputusannya telah diserahkan kepada Majilis Fatwa Kebangsaan dan Kementerian Kesihatan.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET