Wednesday, October 6, 2010

Ustaz YB Azizan Ugut BN Kecut

Sepertimana dalam siri yang lepas-lepas, umno-apco ni suka cakap besar. Terang-terangan orang nampak dia berak cair tengah jalan masih tak nak mengaku. Jelas siapa orangnya, hidungnya, taik lalatnya, kumisnya... bau taik dia pun orang boleh cam.

Kalau apa yang Ustaz YB Azizan tuduh tu sekadar delusi dia, maka umno-apco silalah dakwa beliau kat mahkamah. Kenapa tak saman kerajaan PR Kedah? Kalau pemimpin PR kena fitnah dengan BN-umno-apco, jawabnya bergegarlah dewan mahkamah, pastu keluar dapat duit lagi, menang kes fitnah umno-apco.

So sekarang giliran umno-apco pulak cubalah saman kerajaan Pas Kedah. Ada berani? Aku bimbang nanti makin ramai yang tak sedar kat pungkoq dia terkeluar tahi...

BN Kedah tidak takut ugutan Azizan

ALOR SETAR - Barisan Nasional Kedah tidak takut dengan ugutan Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak untuk mendedahkan apa yang didakwanya sebagai penyelewengan berhubung isu air semasa BN memerintah Kedah sebelum ini, kata Setiausaha Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Nawawi Ahmad.

Dalam satu kenyataan hari ini, beliau berkata, bahawa semasa pentadbiran BN di Kedah, tidak berlaku sebarang penyelewengan dalam kontrak bekalan air kerana semuanya dilakukan mengikut peraturan.

"Sila buat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia dan berhenti dari mengugut pemimpin BN yang memperjuangkan kepentingan rakyat dalam isu kenaikan tarif air," katanya.

Nawawi, yang pernah memegang jawatan exco yang bertanggungjawab terhadap air dalam kerajaan sebelum ini, berkata ugutan Azizan itu hanya merupakan satu tindakan terdesak Menteri Besar itu bagi mengalih isu kritikan terhadap langkah kerajaan negeri pimpinan PAS sekarang yang menaikkan tarif air dengan begitu tinggi berkuatkuasa Jumaat lepas.

Katanya, ugutan Azizan yang mahu mendedahkan nama-nama pihak yang menyebabkan kerajaan negeri menanggung kerugian berjuta-juta ringgit dalam proses rawatan air merupakan satu kenyataan yang amat tidak bertanggungjawab.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET