Tuesday, May 18, 2010

PRK Sibu: Kalau Nak Haprak Pon Biarlah Berpada

Bibir berair merah mu rupanya bijak melayangkan kata auta dan ugutan. Orang Umno mendabik dada konon Umno telah matang seusianya 60 tahun lebih. Tapi yang nyata disaksikan mata dan telinga bahawa pemimpin Umno sendiri tidak matang-matang.


Lojik ke sorang pemimpin negara berkempen macam ni? Menatang sungguh kau Najibbb!!!

“If Robert Lau becomes the MP on Sunday, on Monday I will ask the cheque to be prepared. Do we have a deal or not? We do! You want the RM5 million, I want Robert Lau to win,” Najib reportedly told the crowd.

His remarks sparked an uproar among Pakatan Rakyat (PR) leaders and election observers who described Najib’s campaigning manner as an insult and a form of “blackmail” to the voters.

Budaya ugut rakyat makin menjadi-jadi oleh ketua haprak lanun nombor wahid negara. So kita jangan hairanlah jika sedari awal pengambil alihan tampuk pemerintahan daripada PakLah oleh Najib maka kegiatan jenayah dan maksiat makin tenat seolah tiada lagi terkawal.

Bila agaknya nak termakbul doa laknat terhadap Najib seperti saranan TokGuru suatu ketika dulu?

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET