Tuesday, May 18, 2010

Era Najib: Rela Tak Cukup Makan Jadi Setan

Kata pepatah "Bapak Borek Anak Rintek". Kalau dah "bapak" boleh bunuh orang bom orang, maka sikap nakal "anak-anak toyol" belaan si bapak ni apalah sangat. Bunuh orang bom orang boleh tutup kes semudah yellow pages, setakat kerja jahat mencopek genteng saja nak setel kot.


Baca kat sini.

Para penjahat yang dulunya sekadar orang kata nak mencuba atau acuh tak acuh sekarang ini tentunya dah banyak kali buat "praktikal". Maklumlah tuan besar mereka sedang membudayakan rasuah, ugutan, membunuh, mengebom orang dan seumpamanya dalam masyarakat Malaysia.

1Malaysia lah katakan. 1Kepala pun iya juga. 1Neraka pun kemungkinan tidak. Neraka ada banyak tingkat. Si bapak tingkat lain. Si anak toyol tingkat lain.

Subhanallah!!

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET