Saturday, September 15, 2012

Lynas: Dah Mula Tolak Menolak Tanggungjawab

Belum hancur lebur pun lagi kilang Lynas tapi pihak berkuasa Malaysia dan Australia dah mula tolak menolak tanggungjawab. Malaysia mintak sisa-sisa Lynas dikembalikan kepada negara asalnya tapi tuan tanah menolak dengan sekeras-kerasnya.

Nak tanya ahli Parti Setan, siapa yang pepandai bawak masuk haramjadah toxic pembunuh tersebut ke Malaysia untuk dihadam oleh Lynas? Sewaktu bawak masuk korang pikir guna apa, kepala hotak atau kepala taik. Korang memang tak pikir panjang tapi pikir hal poket isi penuh boleh jalan biarlah rakyat 'jalan' dulu. Akhir sekali rakyat yang didahulukan akan makan toxic dulu. Cepatlah korang jalan baham tanah wahai parti setan.


Lynas mohon hantar sisa radioaktif ke Australia

KUALA LUMPUR 14 Sept — Lynas Corporation telah memohon Australia untuk mengimport sisa radioaktif dari loji penapisan bumi kontroversi di Kuantan walaupun Canberra mengulangi dasar menolak sisa itu daripada negara-negara lain kata seorang diplomat Australia Pengatur nuklear Malaysia Lembaga Pelesenan Tenaga Atom AELB berkata bahawa pelombong Australia itu di sisi undang-undang telah terikat untuk membuang sisa radioaktif dari Bahan Loji Lynas LAMP dan menghantar pulang ke Australia di bawah syarat-syarat lesen operasi sementara TOL yang dikeluarkan minggu lepas “Lynas telah mengemukakan permohonan kepada pengawal selia Agensi Perlindungan Sinaran dan Keselamatan Nuklear Australia ARPANSA untuk mengimport bahan dari Malaysia “kata jurucakap Pesuruhjaya Tinggi Australia kepada The Malaysian Insider Kilang memproses nadir bumi oleh syarikat Lynas Malaysia Sdn Bhd di Gebeng Pahang 270 km dari Kuala Lumpur.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET