Thursday, December 29, 2011

MCA Penang Terbuasir, MCA Pusat Terkincit

alt

PULAU PINANG 29 Dis. - MCA menerima tamparan hebat kali ini apabila Ketua Pemuda MCA Pulau Pinang, Eng Hiap Boon mengumumkan perletakan kesemua jawatan dslsm parti berkuat kuasa serta merta.

Beliau juga mengepalai lebih 400 ahli membuat pengumuman rasmi keluar dari parti MCA yang turut mengakibatkan 2 Cawangan MCA di Pulau Pinang dibubarkan.

Ditanya alasan tindakan drastik ini dilakukan, Eng mendakwa ini adalah satu signal buat kepimpinan MCA yang mesti menerima kenyataan bahawa ahli-ahli di peringkat akar umbi semakin kecewa dengan corak kepimpinan parti tersebut pada masa kini.

Beliau turut mendakwa ahli-ahli MCA majoritinya tidak dapat menerima kepimpinan yang tidak bermoral dan beretika bagi memimpin sebuah parti yang dinamik seperti MCA.

Perbalahan dalaman parti, tambahnya, semakin buruk dan para pemimpin pula didakwanya enggan melibatkan diri dengan akar umbi atau berkhidmat kepada rakyat secara ikhlas.

Eng yang dikenali MCA merupakan salah seorang penyokong kuat bekas Presiden MCA, Datuk Seri Ong Tee Keat menafikan sekeras-kerasnya tindakan ini adalah atas faktor tersebut.-klpos

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET