Saturday, April 13, 2013

"Wen Wen" Will Say Goodbye to MCA and BN


INI KALILAH!!! Andai Wen Wen reti bercakap mungkin itulah ucapan pertama akan diucapkannya. MCA pasti mengetahui bahawa ini adalah hayat terakhir mereka bersama BN di persada politik tanahair. Kerana selepas nyawa-nyawa ikan dalam PRU-12 lalu mereka bakal menjejak langkah Gerakan yang telah menggali kubur mereka sendiri namun belum sudi ditanamkan.

Sepertimana nasib umnocoporno maka mca, mic dan gerakan akan dikonkritkan KEMAH KEMING dalam  kubur memasing selepas PRU-13 nanti.

INI KALILAH!!! INI KALILAH!!! INI KALILAH!!!

KUALA LUMPUR - Maskot beruang panda MCA bagi pilihan raya umum ke-13 bernama "Wen Wen" menerima sambutan yang amat menggalakkan dan hampir kehabisan stok sejak dilancarkan 10 hari lepas.
  
MCA sudah membuat tempahan baharu yang dijangka tiba dalam masa beberapa hari lagi, kata Ketua Biro Publisiti parti Datuk Heng Seai Kie ketika dihubungi.

Katanya Wen Wen diagih ke semua negeri.
  
"Wen" bermaksud kestabilan dalam bahasa Mandarin selari dengan slogan pilihan raya MCA "Stability Above Chaos" (Kestabilan Mengatasi Huru-hara).
  
Heng berkata panda dipilih sebagai maskot bagi mencerminkan hubungan dua hala yang kukuh antara Malaysia dan China di bawah pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
  
Maskot comel itu yang dihiasi logo 1Malaysia pada dadanya dilancar 3 April lepas dan dijual pada harga RM4 yang turut disertakan dengan gelang kunci. - Bernama

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Jadilah Insan Celik Politik

Jadilah Insan Celik Politik

Hidup Untuk Bahagia Atau Untuk Celaka

Dari Abu malik al-Asy’ari katanya:”Bersabda Rasulullah s.a.w:”Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Membaca Subhanallah dan Alhamdulillah pahalanya sebesar langit dan bumi. Sembahyang itu pelita. Sedekah itu bakti. Sabar itu cahaya dan al-Quran itu akan menjadi kawan atau lawanmu. Manusia sepanjang hidupnya bekerja untuk keselamatan dirinya atau kecelakaannya.”

Motto & Slogan

Image Hosted by ImageShack.us

MalaysiaKu BERSIH

Malaysia Tanah Air Ku

Malaysia Tanah Air Ku

MALAYSIA DARUL BOGEL

MALAYSIA DARUL BOGEL

Fitnah Kerja Umno-Apco

Fitnah Kerja Umno-Apco

Soalan Simpel Jawapan Mimpel

Ketelusan SPRPesanan Ulama...

Rehat Kejap

Post Paling Digemari

SEMAK PENIPUAN INTERNET